سلامت نیوز : یک متخصص پوست و مو درباره راههای درمان اثرات جوش بر روی صورت اظهار داشت: درمان جای جوش بر اساس شدت آن متفاوت است و در برخی موارد به جراحیهای زیبایی، تراش عمقی پوست و لیزرهای مختلف نیاز دارد.
امیر هوشنگ احسانی، متخصص پوست و مو در گفتوگو با فارس گفت: اگر جای جوش بر روی بدن یا صورت به شکل نقاط قرمز یا قهوه ای باشد، با درمان دارویی و لایه برداری شیمیایی بهبود می یابد اما اگر فرورفتگی عمیق باشد، این روش ها پاسخگو نیست و باید به جراحی های زیبایی، تراش عمقی پوست و لیزرهای مختلف متوسل شد.
احسانی با اشاره به اینکه آکنه یا جوش پس از سن بلوغ به علت ترشح هورمونهای جنسی از غدد جنسی و فوق کلیوی در افراد ظاهر می شود، گفت: چربی زیاد پوست، التهابات پوستی، وجود میکروب روی پوست، اختلال در پوسته ریزی و همچنین برخی عوامل محیطی از جمله تغذیه، استرس، سیگار، مصرف زیاد لوازم آرایش و چرب کردن زیاد پوست می تواند از دیگر فاکتورهای موثر در بروز جوش باشد.
احسانی خاطرنشان کرد: اثرات جای جوش بر روی صورت یا بدن در بسیاری از موارد به دلیل دستکاری جوش ها باقی می ماند اما در برخی موارد نیز به دلیل التهابات زیاد و عمق تخریب بافت های زیرین پوست، جوش ها به خودی خود بر روی پوست جا می گذارند.
به گفته این متخصص پوست و مو، جاهای ناشی از جوش می تواند صاف، فرورفته و یا به صورت گوشت اضافه باشد که براساس شدت آکنه (خفیف، متوسط و یا شدید بودن آن) متفاوت است.
وی افزود: معمولا جوش هایی که التهاب، ترشح و چرک زیادی دارد بافت های زیرین را تخریب می کند که باعث ایجاد فرو رفتگی می شود و درمانش نیز بسیار دشوار است اما برخی جوش ها زیر پوستی هستند یا التهاب کمی دارند که معمولا با برجای گذاشتن قرمزی یا تغییر رنگ قهوهای روی پوست به صورت نقطه ای که بسیار راحت تر به درمان جواب می دهند، بهبود می یابند.
احسانی با تاکید بر لزوم خودداری افراد از تخلیه جوش های زیرپوستی گفت: این جوش ها باید توسط پزشک تخلیه شود؛ حال آنکه برای جوش های چرکی و التهابی باید بطور جدی از تخلیه آن خودداری کرد.
این متخصص پوست و مو در آخر تصریح کرد که ریسک جای گذاشتن جوش ها معمولا روی بدن، سینه و پشت می تواند حتی بیشتر از صورت باشد که درمان ان نیز به مراتب سخت تر از درمان آکنه های روی صورت خواهد بود.
پیشنهاد سردبیر
-
گزیدگی گربه را جدی بگیرید
وزارت بهداشت آمار گزشهای سالانه افراد از سوی گربههای خانگی را ۲۵ تا ۳۰هزار نفر اعلام کرده است.
-
چگونه در مدت کوتاه وزن کم کنیم؟
برخی راهکارهای ساده وجود دارد که میتواند به کاهش وزن در یک بازه زمانی کوتاه، مثلا 15روزه کمک کند.
-
دیابت دوران بارداری خطر اوتیسم را در جنین افزایش می دهد
یک مطالعه جدید و گسترده در مورد ارتباط دیابت بارداری با افزایش خطر مشکلات در سیستم مغزی و عصبی کودکان، از جمله اوتیسم، شواهد بیشتری ارائه میدهد.
-
رواج سندروم عقده سیندرلا در میان دختران جوان
عقده سیندرلا، یک سندروم و عارضهای روانی- رفتاری است که با کنایه به ساختار داستان سیندرلا میپردازد. توصیف عقده سیندرلا برای نخستین بار با قلم یک نویسنده آمریکایی به نام«کولت داولینگ» گره خورد. او در سال 1981میلادی کتابی با عنوان «عقده سیندرلا» نوشت و در این کتاب اعلام کرد که «بیشتر دختران جوان آرزو دارند که روزی مردی اگر نه سوار بر اسبی سفید، دستکم بر پشت فرمان یک اتومبیل آخرین سیستم از راه برسد و آنها را بهعنوان همسر به شهر آرزوهای دستنیافتنی ببرد.
-
رژیم غذایی برای پیری سالم؛چطور با تغذیه درست از سلامتی خود در سنین بالا محافظت کنیم؟
طبق یک مطالعه طولانیمدت ۳۰ ساله، پیروی از رژیم غذایی سالم میتواند به شما کمک کند تا در دهههای ۷۰ و ۸۰ زندگی سالم بمانید و از بیماریهای مزمن پیشگیری کنید.
-
بیش از هزار نفر در کشور به تب دنگی مبتلا شدند
وزارت بهداشت از ابتلای ۱۱۲۷ نفر به بیماری تب دنگی در کشور خبر داد و از تشخیص موارد جدید این بیماری در برخی استانها از جمله هرمزگان و سیستان و بلوچستان خبر داد.
-
ورزش؛ کلید کاهش علائم پارکینسون
پارکینسون یک بیماری تخریبکننده سیستم عصبی است که با ورزش و تحرک میتوان پیشرفت آن را کاهش داد و کیفیت زندگی بیماران را ارتقا بخشید.
-
نوشیدنیها و غذاهایی برای پیشگیری از وزوز گوش
تحقیقات جدید نشان میدهند که تغییرات ساده در رژیم غذایی مانند مصرف بیشتر میوه، فیبر، شیر و قهوه میتواند خطر وزوز گوش را کاهش دهد.
نظر شما